Σελίδες

14 Δεκ 2011

THINK YUMMY


Xmas Comfort Food

Το φαγητό που γεμίζει την καρδιά


Κουζινομαγειρέματα, στολίσματα, ψώνια, καλέσματα, parties, δώρα, σε μία περίοδο γιορτινή, αλλά και πολύς κόσμος, φασαρία, αναμονή σε ουρές, έξοδα, υποχρεώσεις, ξενύχτια, κούραση σε μία περίοδο άγχους να τα κάνουμε όλα και τέλεια, να τ’ απολαύσουμε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Φέτος τα Χριστούγεννα ονειρεύομαι χαλάρωση, ζεστούλα, ηρεμία, άνετα ρούχα και comfort food.

Ο όρος "comfort food" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1977, όμως έκανε δυναμικό comeback το 2008 , όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Αμερική. Δεν υπάρχει ακριβής ελληνική μετάφραση. Για εμένα comfort food είναι οι μικρές, απλές, γευστικές απολαύσεις που με χαλαρώνουν και με "ανεβάζουν" ψυχολογικά. Είναι το παραδοσιακό, οικείο φαγητό της μαμάς, οι νόστιμες, καλομαγειρεμένες πατάτες της θείας Μαρίας. Είναι το φαγητό που γεμίζει πρώτα την καρδιά και μετά το στομάχι.

Xmas Yummies

Graphic design by Eva Apostolou
 
1. Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και γλάσο – Αγαπημένη και δοκιμασμένη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

2.  Lemon pies από τη Sugarela

3. Χριστουγεννιάτικο τσάι από το Δρόμο του Τσαγιού – Αγαπημένα αρώματα: Christmas Tea,  Τσάι των Μυρωδικών (άρωμα μήλου, πορτοκαλιού, κανέλας, κάρδαμου, κορίανδρου, ροζ πιπεριού και γαρύφαλλου), Μελισσάνθη (άρωμα μελιού και αχλαδιού)

3.  Starbucks Christmas Toffee Nut Latte (espresso, φρέσκο γάλα στον ατμό και επικάλυψη σαντιγί με καραμελωμένες νιφάδες και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς)

4. Cup cakes από τη Sugarela




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου