Σελίδες

22 Φεβ 2012

THINK BIG

The joy of books

 

Η ανάμεικτη μυρωδιά του ζεστού καφέ, χαρτιού και μελανιού να με συνεπαίρνει κάθε φορά που άνοιγα την πόρτα του συνοικιακού, φιλόξενου βιβλιοπωλείου σε μία γειτονιά της Αγγλίας, έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου και τις αισθήσεις μου. Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα βιβλιοπωλείο-υπεραγορά νέας γενιάς με πιάνει μία ανεξήγητη δυσφορία και παρά τα στοιβαγμένα με βιβλία ράφια, σχεδόν πάντα φεύγω με άδεια χέρια. Αυτές οι στιγμές που βυθιζόμουν στο μαλακό καναπέ του συνοικιακού βιβλιοπωλείου με μία κούπα καφέ στο χέρι και ανενόχλητη χάζευα τις νέες κυκλοφορίες είναι που μου’ χουν λείψει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Το παραπάνω video  ξύπνησε αναμνήσεις που ενισχύουν μέσα μου τα επιχειρήματα υπέρ του εκτυπωμένου βιβλίου στο ράφι ενός φιλόξενου βιβλιοπωλείου και όλων όσων το συνοδεύουν (η μυρωδιά του μελανιού, το άγγιγμα του χαρτιού, η υφή και τα χρώματα του εξώφυλλου, η αφιέρωση στην πρώτη σελίδα), ακόμα και αν θεωρηθεί από κάποιους απλά περιττός φετιχισμός….. 

 Φωτογραφία από : www.freethinkingzone.gr


























































































































































Tο Free Thinking Zone είναι ένα νέο, ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο ανάμεσα στα Εξάρχεια και το Κολωνάκι -χαμηλά στην οδό Σκουφά, το οποίο μας προκαλεί "to think big". 
  • Δανείζεται τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων παρουσιάζοντας μόνιμες ή περιοδικές συλλογές βιβλίων ανά θεματική ενότητα.
  • Kαλεί εκπροσώπους της διανόησης, πολιτικούς, δημοσιογράφους και προτρέπει την ανταλλαγή απόψεων. 
  • Λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος έργων νέων καλλιτεχνών, χώρος διοργάνωσης ιδιωτικών θεατρικών παραστάσεων και άλλων μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Σίγουρα θα ήθελα να πιώ εκείνη την κούπα καφέ σε μια Free Thinking Zone!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου