Σελίδες

21 Αυγ 2012

THINK YUMMY

Fruit & Yogurt Parfait


Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μη σας φανεί ως η πιο εμπνευσμένη συνταγή "to think yummy". Αν και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ο χρόνος που αφιερώνω γι’ αυτό είναι πολύ περιορισμένος και σχεδόν καθημερινά περιλαμβάνει ένα μπολ με δημητριακά και γάλα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που αναζητώ μία γρήγορη λύση για ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Έτσι λοιπόν, η παρακάτω συνταγή μπορεί να αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη γευστική εναλλαγή στη ρουτίνα του πρωινού γεύματος, να κατευνάσει τις βραδινές λιγούρες με λίγες θερμίδες ή ακόμα βαφτίζοντάς την Fruit & Yogurt Parfait, όμορφα σερβιρισμένη, να αποτελέσει ένα ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο για του καλεσμένους μου "to think yummy".

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (200gr) 
  • 1 ½ φλ. κομματάκια φρούτα της αρεσκείας μας 
  • ½ φλ. τραγανά δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1-2 κ.γλ. κανέλα 
  • 1 -2  κ.γλ. μέλι 
  • ¼ φλ. νιφάδες καρύδας 
  • ¼ φλ. κομματάκια αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα της επιλογής μας σε μέτρια κομμάτια. 
  2. Ανακατεύουμε τα φρούτα όλα μαζί και βάζουμε τα μισά σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την κανέλα και το μέλι σε ένα δεύτερο μπολ .
  4. Αναμιγνύουμε τα δημητριακά με την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς σε ένα τρίτο μπολ .
  5. Στον πάτο του σκεύους σερβιρίσματος της επιλογής μας βάζουμε μία στρώση φρούτα.
  6.  Από πάνω βάζουμε μία στρώση από τη ½ δόση των δημητριακών, της καρύδας και των ξηρών καρπών. 
  7. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το ½ μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα φρούτα και τα δημητριακά.
  8. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγα φρούτα και ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα.

Συμβουλές:
  • Πολλές φορές για το πρωινό μου επιλέγω τραγανές νιφάδες δημητριακών ολικής αλέσεως εμπλουτισμένες με μέλι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και κομματάκια φρούτων, οπότε αφαιρώ κάποια από τα παραπάνω υλικά, όπως π.χ. τις νιφάδες καρύδας και τους ξηρούς καρπούς. 
  • Συνήθως επιλέγω ντόπια φρούτα εποχής. 
  • Σε περίπτωση που επιλέξουμε τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο, ανανά κ.λπ., μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του γιαουρτιού 1 κ.γλ. χυμό lime, ο οποίος δένει υπέροχα με το γιαούρτι και αναδεικνύει τα αρώματα των εξωτικών φρούτων. 
  • Στο επιδόρπιο μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού 1 κ.γλ. σκόνη βανίλια για περισσότερο άρωμα και στο τέλος να πασπαλίσουμε τα φρούτα με τριμμένη σοκολάτα. 
  • Για το σερβίρισμα αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, επιλέγοντας πέρα από τα κλασικά μπολάκια, διάφανα ποτήρια cappuccino, ποτήρια κρασιού, σαμπάνιας ή ένα μεγάλο trifle μπολ.

Φωτογραφία από: 1





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου