Σελίδες

26 Σεπ 2012

THINK SHOES

Smoking Slipper

 Η νέα "μπαλαρίνα"


Όσο και αν αγαπάμε τα ψηλοτάκουνά μας με τους έξτρα πόντους γοητείας που μας χαρίζουν, νομίζω ότι όλες θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η άνεση που προσφέρει ένα ζευγάρι flat παπούτσια είναι ασυναγώνιστη. Με τις πρώτες φθινοπωρινές δροσιές, αναζήτησα τα κουτιά με τις μπαλαρίνες μου, οι οποίες όμως αυτό το φθινόπωρο κάνουν χώρο στις βιτρίνες των καταστημάτων για τις smoking slippers. Ευκολοφόρετα flat παπούτσια με ελαφρώς πιο ανδρόγυνο στυλ από τις κοριτσίστικες μπαλαρίνες, που όμως τις συναγωνίζονται σε άνεση. 

Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από τα smoking jackets*, μεταξωτές ρόμπες τις οποίες τον 19ο αιώνα φορούσαν αποκλειστικά άντρες πάνω από τα ρούχα τους και μέσα στο σπίτι, για να τα προστατέψουν από τη μυρωδιά και τη στάχτη των τσιγάρων που κάπνιζαν – "smoking". Αν με ρωτήσετε, μου θυμίζουν τις πολυτελείς ανδρικές παντόφλες που φορούσαν οι playboys (βλ. Hugh Hefner).

Οι smoking slippers όμορφα ντυμένες με βελούδο, μπροκάρ, animal prints, πούλιες και καρφάκια προσδίδουν στυλ στο ντύσιμό μας, όλες τις ώρες της ημέρας, πέρα από το boudoir. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, χωρίς να χάσουν την πολυτελή γοητεία τους, κυκλοφορούν τώρα σε πολλά high street μαγαζιά σε προσιτές τιμές.



  1. Top Shop_Vectra5_Leopard Stud
  2.  Sam Edelman_Alvin_Snow Leopard
  3. Nine West_Milton
  4. Zara_Scull
  5. Zara_Moustache
  6. Nine West_Panto_Black/White Multi
  7. Steve Madden_Studlyy_Silver
  8. Gap_Calf Hair _Polka dot


 *Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_jacket

Φωτογραφία από:1








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου