Σελίδες

17 Οκτ 2012

THINK PINK

Μια ροζ πινελιά υποστήριξης

 








Δεν μπορώ να ξεχάσω την αγωνία και στεναχώρια της πιο κοντινής μου συνεργάτιδας, την ημέρα που έλαβε το τηλεφώνημα που επιβεβαίωνε ότι η παιδική της φίλη έπασχε από καρκίνο του μαστού. Πολύ γρήγορα όμως επιστράτευσε το κουράγιο, όλη τη θετική της διάθεση και την αθεράπευτη δίψα της για ζωή για να σταθεί δίπλα στη νεαρή της φίλη σε κάθε επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο, να ακούσει τις αγωνίες και τους φόβους της, να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη, ώστε η φίλη της να παλέψει και τελικά να κερδίσει τη μάχη για ζωή. 

Είτε έχουμε επηρεαστεί άμεσα από την ασθένεια - όπως η νεαρή κοπέλα, είτε έμμεσα – όπως η συνεργάτιδά μου, νομίζω ότι όλοι, αυτό το μήνα που είναι αφιερωμένος παγκοσμίως στην Ενημέρωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, νιώθουμε ότι αξίζει να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να μεταφέρουμε το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης που σώζει ζωές, αλλά και τις δυνάμεις μας για τη συνέχιση της έρευνας για τη θεραπεία.

Πριν από χρόνια σε ένα από τα ταξίδια μας στην Αγγλία, η αδερφή μου κι εγώ αγοράσαμε για πρώτη φορά και βάλαμε στο πέτο του παλτό μας την καρφίτσα – ροζ κορδέλα, η οποία αποτελεί παγκοσμίως σύμβολο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του στήθους, σύμβολο αλληλεγγύης και ελπίδας για τις γυναίκες που πάσχουν, αλλά και ένας αποτελεσματικός τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για την εξεύρεση θεραπείας.

Αναμφίβολα είναι σημαντικό να στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση που αφορά ανθρώπινες ζωές, έτσι λοιπόν τον Οκτώβριο "think pink" & "shop pink", ευελπιστώντας ότι οι εταιρίες που βάζουν το σήμα της ροζ κορδέλας στα προϊόντα τους, δε θα αμελήσουν να διαθέσουν μέρος των κερδών στην Εκστρατεία ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.

  1. BOBBI BROWN_συλλεκτική Πούδρα Illuminating Bronzing Powder in Pink Peony και ένα ένα πινέλο για την εύκολη εφαρμογή της.  Με την πώληση κάθε προϊόντος, 10 δολάρια θα διατεθούν στο ίδρυμα The Breast Cancer Research Foundation
  2. EssieBreast Cancer Awareness 2012 συλλογή 4 βερνικιών_12,50€/τμχ από τον Οκτώβριο σε επιλεγμένα κομμωτήρια, nails studios, spa και σαλόνια ομορφιάς Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής (I am strong, Good morning hope, Check-up, We're in it together) θα διατεθεί στη έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου του στήθους
  3. Estee Lauder _ Βραχιόλια10€/ τμχ από τα σημεία διάθεσης προϊόντων Estee Lauder σε όλη την Ελλάδα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" 
  4. AVON_ Ροζ Ημερολόγιο 201310€ από 15 Νοεμβρίου μόνο μέσω αντιπροσώπων AVON, οι οποίοι όμως δεν έχουν κέρδος από την πώληση του ημερολογίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας του πρώτου κινητού μαστογράφου στην Ελλάδα με στόχο την προσφορά δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου και ενημέρωσης στις Ελληνίδες που ζουν ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου