Σελίδες

31 Οκτ 2012

THINK SHOES

Γαλότσες
Wellington boots, Wellies, Gummies, Rubber boots, Rain boots

Rain Rain Go Away!



Το σκηνικό του καιρού από το Σαββατοκύριακο είναι πια φθινοπωρινό με πτώση της θερμοκρασίας, και βροχές επιτάσσοντας αλλαγές στη γκαρνταρόμπα μας. Όσο και αν θέλουμε να χουχουλιάσουμε με κουβερτούλα, καφέ και ένα βιβλίο, οι δουλειές, τα ψώνια ή η βόλτα του σκύλου δεν μπορούν να περιμένουν! Επιλέγω λοιπόν για τα βροχερά πρωινά, ρούχα και παπούτσια πρακτικά και ζωηρά, που καταφέρνουν να μεταμορφώνουν τα μουντά πρωινά, σε πολύ πιο συμπαθητικά.

Αν και έρχομαι συχνά αντιμέτωπη με πολύ λάσπη {δουλεύω σε βιομηχανική περιοχή}, δεν έχω υπάρξει θερμή υποστηρίκτρια της γαλότσας, καθώς τις θεωρούσα βαριές, δύσκαμπτες, άχαρες και άβολες. Όμως, φέτος έκανα έρευνα αγοράς και αναθεωρώ. Οι περισσότερες γαλότσες από πλαστικό ή υποαλλεργικό καουτσούκ είναι ελαφριές, με προσεγμένες ραφές για εξαιρετική προστασία από το νερό της βροχής και αντιολισθητική σόλα. Γαλότσες μοντέρνες, κλασικές, κοριτσίστικες και θηλυκές σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, γαλότσες high cut – ψηλές και mid cut – μέχρι τη μέση της γάμπας προσδίδουν στυλ σε κάθε μας βήμα, συνδυάζοντας κομψότητα και λειτουργικότητα.

Η ιστορία της γαλότσας* ή αλλιώς των wellington boots ξεκινά τον 18ο αιώνα, όταν ο 1ος δούκας του Wellington (απ’ όπου πήραν και το όνομά τους),  Arthur Wellesley, ζήτησε να του φτιάξουν ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες που να φθάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας. Ήταν το 1853 όταν ο Goodyear – ο οποίος εφεύρε τη διαδικασία του θερμού βουλκανισμού που προσδίδει στο καουτσούκ τις ιδιότητες που ξέρουμε σήμερα -  αποφάσισε να κατασκευάσει λάστιχα και ο Hiram Hutchinson να αγοράσει την πατέντα για να κατασκευάσει λαστιχένιες γαλότσες και άρβυλα με την επωνυμία AIGLE.

Κάτω από τη βροχή χωρίς εκπτώσεις σε στυλ!



 
  1. Havaianas_Mathew Williamson Peacock
  2. Steve Madden_Tsunamii
  3. HUNTER Tall Pearlescent
  4. Juicy Couture_Shorty Bright Cerise/Grey
  5. Burberry_Buckle Detail Check
  6. Paul Frank_Julius Fall Leaves Puddle Jumper Knee High
  7. Michael Korrs_Fulton Harness Short
Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Wellington_boot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου