Σελίδες

6 Δεκ 2012

THINK HOLISTIC

Slow Down 

 Όταν κάτι αξίζει να γίνει, αξίζει να γίνεται αργά


Μετά από ένα μήνα ατέλειωτης τρεχάλας ώστε να ολοκληρωθεί  η μετακόμισή μου μέχρι την εορταστική περίοδο, το χριστουγεννιάτικο δένδρο να στηθεί και τα εταιρικά δώρα να σταλούν στους συνεργάτες μας εγκαίρως, το σώμα μου προστάζει Slow Down! Η λίστα μου με τις εορταστικές υποχρεώσεις (κάρτες, δώρα, στολίσματα, μαγειρέματα) παραμένει μεγάλη και το πρόγραμμα με κοινωνικές επαφές ιδιαίτερα γεμάτο, όμως φέτος αποφάσισα να ασπαστώ το μανιφέστο των αργών, επιτρέποντας έτσι τον εαυτό μου να απολαύσει τις ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές.

"Υπάρχουν εκείνοι που μας παροτρύνουν να επιταχύνουμε. Εμείς αντιστεκόμαστε!" – έτσι ξεκινάει το μανιφέστο του κινήματος Slow Down Now με εμπνευστή τον Christopher Richards, ο οποίος επιχειρεί να απενοχοποιήσει το να "μην κάνουμε πολλά". Ακολουθώντας την Philoslowsophy οφείλουμε να επιβραδύνουμε, όταν τα πάντα γύρω μας είναι σε κατάσταση διαρκούς υπερδραστηριότητας  (χωρίς νόημα). Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ηρεμία μας, όποιο και αν είναι το κόστος. *

Με βάση λοιπόν τον οδηγό How to Slow Down του κινήματος  Slow Down Now, έφτιαξα μία λίστα με τρόπους για να απολαύσουμε την εορταστική περίοδο διαφυλάσσοντας την ψυχική μας ηρεμία και την καλή μας διάθεση.
  1.  Αντιστεκόμαστε στο να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, αλλά εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας μία-μία, ακόμα και αν έτσι επιβραδύνουμε την εορταστική προετοιμασία ή αναγκαζόμαστε να απορρίψουμε προσκλήσεις. Έτσι, θα καταφέρουμε να απολαύσουμε τη διαδικασία της εορταστικής προετοιμασίας και τη συνεύρεση με ανθρώπους που αγαπούμε και πραγματικά θέλουμε να δούμε.
  2. Κάνουμε ένα διάλειμμα με ένα φλιτζάνι χριστουγεννιάτικο τσάι, βάζουμε τα πόδια ψηλά και αφιερώνουμε την προσοχή μας σε ό,τι βρεθεί μπροστά μας, αποβάλλοντας έτσι τις αγχωτικές σκέψεις της καθημερινότητας. 
  3. Φροντίζουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Τα Χριστούγεννα είθισται να περνάμε αρκετό χρόνο σκεφτόμενοι αυτούς που αγαπάμε και πώς θα τους ικανοποιήσουμε, όμως κι εμείς χρειαζόμαστε χρόνο να χαλαρώσουμε με ένα μπάνιο με κεριά και μουσική, με εναλλακτικούς τρόπους άσκησης, όπως yoga ή pilates - όπου το πρόγραμμα ασκήσεων συνδυάζει streching και μυϊκή ενδυνάμωση, ενώ επικεντρώνεται στη σωστή αναπνοή και τη συγκέντρωση και όχι τη βίαιη καταπόνηση του σώματος - 
  4. Απολαμβάνουμε τα εορταστικά γεύματα αργά.   
  5. Βάζουμε τις φανελένιες πιτζάμες μας και περνάμε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι.
  6. Γελάμε πολύ.
  7. Αντιστεκόμαστε σε όσους μας παροτρύνουν να επιταχύνουμε.  
  8. Εξασκούμαστε στο να μην κρατάμε διαρκώς τον εαυτό μας απασχολημένο.
*Πηγή: slowdownnow.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου