Σελίδες

23 Απρ 2013

THINK CREATIVE

DIY Πασχαλινό Βάζο με τον Easter Bunny

Σιγά τ’ αυγά ….



{Γλυκά δωράκια για μικρά και μεγάλα παιδιά}

Όταν ζούσα στην Αγγλία, η άφιξη των εκατοντάδων σοκολατένιων αυγών στα μαγαζιά, προμήνυε το Πάσχα.  Λάτρευα τα καταπράσινα πάρκα με μυρωδάτους κίτρινους νάρκισσους , τα Cadbury Crème και Caramel Eggs, αλλά και τα σοκολατένια αυγά των ζαχαροπλαστείων Thornton’s, όπου πήγαινα σαν μικρό παιδάκι και έγραφαν επιτόπου με ζάχαρη το όνομά μου.

Αυτό το Πάσχα, ανυπομονώ να περάσω χρόνο με τον 3χρονο βαφτισιμιό μου και μάλιστα  σκέφτομαι να οργανώσω Egg Hunt,  την επίσκεψη δηλαδή του πασχαλινού λαγού – Easter Bunny, ο οποίος κρύβει στον κήπο ή μέσα στο σπίτι μικρά σοκολατένια αυγά και ο Γιωργάκης θα πρέπει να τα ανακαλύψει και να τα μαζέψει στο πασχαλινό βάζο, που θα επιχειρήσω να διακοσμήσω.



{Αποδεσμεύουμε αντικείμενα, όπως άδεια βάζα και παιχνίδια, απο το στενά χρηστικό τους ρόλο και τα εντάσσουμε στη Πασχαλινή διακόσμηση}

Υλικά:
  • Άδεια βάζα π.χ. μαρμελάδας, γλυκών του κουταλιού κ.λπ.
  • Πλαστικά λαγουδάκια
  • Χρώματα της επιλογής μας σε σπρέι (ίσως χρειαστεί να περάσετε πρώτα αστάρι σε σπρέι για να πιάσει η βαφή)
  • Δυνατή κόλλα στιγμής
  • Σοκολατένια αυγά (ανάλογα με το μέγεθος του βάζου μας)

Οδηγίες:
 
Κολλάμε προσεκτικά το πλαστικό λαγουδάκι στη μέση και πάνω στο καπάκι του βάζου μας και τ΄αφήνουμε στην άκρη μέχρι να στεγνώσει καλά η κόλλα μας. 

Πάνω σε μία επιφάνεια (π.χ. χαρτόνι) που δεν μας πειράζει να λερωθεί, ψεκάζουμε ομοιόμορφα με χρώμα το καπάκι με το κολλημένο λαγουδάκι, μέχρι τα αρχικά χρώματα από το καπάκι και το λαγουδάκι να καλυφθούν εντελώς. 

Αφήνουμε να στεγνώσει. 

Γεμίζουμε το βάζο με τα σοκολατένια αυγά ή άλλες ζαχαρωτές λιχουδιές και είμαστε έτοιμοι για παιχνιδοκαμώματα.
 
 {Μετά το Πάσχα, τα βάζα μπορούν να αποθηκεύσουν τα μικροαντικείμενα των μικρών μας, ενώ παράλληλα να αποτελέσουν όμορφα, πολύχρωμα διακοσμητικά στοιχεία στα ράφια του παιδικού δωματείου}

Ιδέες και φωτογραφίες από: 1, 2, 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου