Σελίδες

27 Ιουν 2013

THINK CREATIVE

Flea Market Fashionista / Decorista

Έχει ο καιρός γυρίσματα

   Photography by ThinkPink-Think Big

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα, δε θα μπορούσα να παραλείψω ένα σύντομο πέρασμα από το Μοναστηράκι, μία ανέμελη βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια με αέρα άλλης εποχής.  Αγαπώ τις υπαίθριες αγορές γιατί αποπνέουν ζωντάνια και δημιουργικότητα. Χαμός από κόσμο, μυρωδιές, χρώματα, στρίμωγμα γύρω από τους πάγκους με παλιά και νέα εμπορεύματα, δημιουργήματα ανερχόμενων καλλιτεχνών ανεπιτήδευτα παραταγμένα στα πλακόστρωτα.

Στην πιο λαμπρή στιγμή της mix n match αισθητικής,  με ιντριγκάρει το ψαχούλεμα στους πάγκους για την ανακάλυψη "θησαυρών" μιας άλλης εποχής, που περιμένουν μία χρυσοχέρα για να τα αναστήσει, ίσως να αλλάξει τη χρήση και το ύφος τους , αλλά πάντα μία ρομαντική γοητεία θα τα συνοδεύει.Ζεστός καιρός σημαίνει χαμός από κόσμο στις υπαίθριες αγορές, αδίστακτος ανταγωνισμός και ανάγκη για πλάνο δράσης.

Be prepared
 
Κάνω μία λίστα με αντικείμενα που χρειάζομαι, ώστε να περιορίσω τις άσκοπες αγορές.   
  1. Μικρούς vintage σκαλιστούς καθρέφτες για τη δική μου mini γκαλερί
  2. Βάσεις από επιτραπέζιες λάμπες ή καπέλα λαμπατέρ 
  3. Πόμολα - που κυριολεκτικά μεταμορφώνουν τα έπιπλα
  4. Μπρούτζινα κηροπήγια και διακοσμητικά ζωάκια
  5. Καλόγαιρος ρούχων για την είσοδό του νέου μου σπιτιού - γιατί η πρώτη εντύπωση είναι η καλύτερη!
  6. Κουτάλες σερβιρίσματος – η νέα μου συλλογή
Ελαφριά ρούχα, άνετα παπούτσια, χρήματα (μετρητά), μπουκαλάκι νερό, αντηλιακό, καπέλο, μεγάλη τσάντα για τα αποκτήματά μας και φύγαμε!

                                                                                                                                                 
Plan Attack
Χρειάζομαι κάποιον πιο ανοιχτόμυαλο μαζί μου, με εξασκημένο μάτι και εξοπλισμένο με υπομόνη. Τί λες φίλη Χριστίνα;

Ξεκινάμε με την πρωινή δροσιά, ένα γρήγορο πέρασμα από τους πάγκους, σκανάρουμε τους πωλητές, χωρίζουμε τις περιοχές μας και το κυνήγι έχει ξεκινήσει!

Focus
Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να αποφύγω τα παραστρατήματα. Η λίστα ανά χείρας με επαναφέρει στην τάξη και τα μετρητά στην τσέπη βάζουν τα όρια !

Go
Ποιοτικός έλεγχος (ναι στα παλιά, όχι στα ξεχαρβαλωμένα), παζάρι γιατί καμία τιμή δεν είναι η τελική, η συμφωνία έκλεισε, φύγαμε – εφόσον βέβαια έχουμε προβλέψει για τη μεταφορά των αποκτημάτων μας…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου