Σελίδες

12 Νοε 2013

THINK WELLNESS

Υπερτροφές
..... για τη σύγχρονη superwoman!


Οι ώρες μιας ημέρας σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετές για να κάνω αυτά που πρέπει και αυτά που θέλω να κάνω. Και τελικά όσα περισσότερα καταφέρνω, τόσα ακόμα προστίθενται στη λίστα μου, δίχως τελειωμό. Χρειάζεται η υπερπροσπάθεια μιας superwoman.  Για να κρατηθώ λοιπόν γερά στα πόδια μου, φίλοι, συνάδελφοι, γιατροί, διατροφολόγοι, όλοι μιλούν τελευταία για τα ανεκτίμητα, θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά των υπερτροφών ή αλλιώς Superfoods και αυτομάτως έρχεται στο μυαλό μου ο υπερήρωας Ποπάι με το σπανάκι του!

Οι υπερτροφές κλείνουν μέσα σε ελάχιστη ποσότητα πλήθος πολύτιμων ουσιών (βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεϊνες, αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα), που απορροφούνται εύκολα από τον οργανισμό, τον θωρακίζουν απέναντι στις σύγχρονες ασθένειες, τον βοηθούν να αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες !!

Έτσι λοιπόν, κέντρισαν το ενδιαφέρον μου

  • τα blueberries ή αλλιώς μύρτιλα - για μακροζωία 
  • τα εξωτικά acai berries από τα δάση του Αμαζονίου - για ευεξία και ενέργεια 
  • τα θαυματουργά goji berries - τα "αντικαταθλιπτικά" της φύσης 
  • το εξωτικό mango – ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντικαρκινικό, ιδανικό για την τόνωση του μεταβολισμού και για απαλό και λαμπερό δέρμα χωρίς ακμή 
  • το πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα avocado - για καλή καρδιά και υγιή μάτια 
  • το πικάντικο ginger ή αλλιώς πιπερόριζα από την Άπω Ανατολή - ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, επίσης η "δραμαμίνη" της φύσης – για καλή χώνεψη και την καταπολέμηση της ναυτίας, για την καλή κυκλοφορία του αίματος, για αναζωογόνηση και τόνωση της επιδερμίδας και των μαλλιών
Και αν τα παραπάνω φαντάζουν περίεργα, δυσεύρετα τρόφιμα, σας πληροφορώ ότι στα superfoods συγκαταλέγονται "παραδοσιακές" τροφές, τις οποίες καταναλώνουμε συστηματικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, ο βασιλικός, ο μαϊντανός, ο σολομός, το αβγό, οι γλυκοπατάτες, το σκόρδο, το ρόδι, η μαστίχα, η στέβια, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν, η κανέλα, το κακάο, το πράσινο και το μαύρο τσάι, το μέλι κ.α.

Εύκολες αγαπημένες μου συνταγές, όπως σολομός με φρέσκο βασιλικό και μπρόκολο στο γουόκ – ενεργειακός δυναμίτης, guacamole ή μπρουσκέτες με αβοκάντο, τηγανίτες με blueberries, κριθαράκι με σαφράν, μου επιτρέπουν να εντάξω τις τόσο super τροφές στην καθημερινότητά μου.

Ανακαλύψτε τις υπερτροφές και εκµεταλλευτείτε τες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου