Σελίδες

14 Μαρ 2014

THINK FAR


Berlin Confidential
Μέσα από τα δικά μoυ μάτια….

Είναι μία πολύπλευρη, πολυπολιτισμική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που με εξέπληξε ευχάριστα μιας και δεν ήταν αρκετά ψηλά στη λίστα των ταξιδιωτικών μου αναζητήσεων. Με νέο, καθαρό βλέμμα ανακάλυψα το Βερολίνο των αντιθέσεων, Ανατολικό-Δυτικό, δύο κόσμους που προσπαθούν ακόμα να γίνουν ένας, αφέθηκα στο σκυθρωπό ουρανό, τα βαριά σύννεφα, στο μελαγχολικό γκρίζο του χειμωνιάτικου Βερολίνου με γεύση από ζεστό Gluhwein (1ο ταξίδι: μήνα Νοέμβρη) – στο λαμπερό ανοιξιάτικο Βερολινέζικο ήλιο με μία δροσερή μπύρα δίπλα στον ποταμό Spree (2ο ταξίδι: μήνα Απρίλη), στις cool, funky, kinky, μοντέρνες, ζωντανές, συναρπαστικές - και συνάμα πειθαρχημένες, παραδοσιακές, ήσυχες, χαλαρές, πτυχές του.
Δε θα καταγράψω τα hot spots της πόλης αλλά τις μικρές στιγμές ευτυχίας, όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός μου φακός από πρωτόγνωρες οπτικές γωνίες, ενώ αφηνόμουν με εμπιστοσύνη στο διαφορετικό.

{View from the top}
{Αξίζει η αναμονή έξω από το κοινοβουλευτικό κτήριο Reichstag για τη μοναδική θέα από ψηλά}


 
 {Berliner Fernsehturm / Τηλεοπτικός Πύργος - Το πιο ψηλό κτήριο στο Βερολίνο}

 {Τείχος του Βερολίνου 1961-1989 - Σύμβολο Μνήμης / Έργο Τέχνης}
 { Το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου σήμερα φιλοξενεί graffiti γνωστών και άγνωστων καλλιτεχνών}

 {Spree River Cruise}

 {Street Art}


 {Θόλος του Sony Center - Η νέα καρδιά της παλιάς μητρόπολης χτυπά στην πλατεία Potsdamer}

 {Haus - Huth - Το μοναδικό κτήριο της πλατείας Potsdamer που έχει επιζήσει από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στεγάζει σήμερα την γκαλερί και τα εστιατόρια της DaimlerChrysler}





 {Bleibtreu Cafe -Γνωστό από το τραγούδι των αδερφών Κατσιμίχα, εξαιρετικό φαγητό σε περιβάλλον που θυμίζει βρετανική pub}


All the above photos are taken for personal use. Please just make sure to link back to my blog, if you use any of the above images.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου