Σελίδες

12 Ιαν 2013

THINK CREATIVE

Mini Bar



 Ως καλεσμένη, πάντα τραβά την προσοχή μου ένα υπέροχο και καλά οργανωμένο μπαρ σε μία γωνιά του σπιτιού, που φιλοξενεί τα καλύτερα ποτά και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει στυλ στο χώρο. Όσο έμενα μόνη μου, είχα να βρίσκονται κάνα δύο μπουκάλια από τα βασικά ποτά (whiskey, vodka) και περιοριζόμουν στα κρασιά για τα soirees με τις φίλες μου. Στο νέο μας σπίτι με τον Mr A, το μπαρ έχει στηθεί και επανδρωθεί με ποικιλία ποτών και τα βασικά εργαλεία μπαρ, ενώ απομένει το styling και η τεχνογνωσία …. για το τέλειο Cosmopolitan!


Ο εφοδιασμός ενός μπαρ στο σπίτι μπορεί να γίνει σταδιακά. Παίρνουμε το χρόνο μας και απολαμβάνουμε τη διαδικασία ξεκινώντας από τα 4 βασικά ποτά: whiskey, vodka, gin και tequila. Ένας μοντέρνος ή vintage δίσκος κρατά τα ποτά και εργαλεία συγκεντρωμένα και οργανωμένα, ενώ αφήνει χώρο για τυχόν άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.


Μου αρέσει ιδέα ενός μπουφέ μπαρ, που κρατά τα ποτήρια και τα παρελκόμενα προστατευμένα από τη σκόνη του κέντρου της πόλης, ενώ αφήνει τα πιο glamour στοιχεία ενός μπαρ (καράφες, μπουκάλια, funky shakers) εκτεθειμένα.


Ένα τρόλεϊ μπαρ είναι ιδιαίτερα λειτουργικό, καθώς πάει όπου υπάρχει δράση! Λατρεύω τη mix n match αισθητική ενός vintage τρόλεϊ μπαρ σε ένα μοντέρνο χώρο.


Εάν πάλι δεν έχουμε τη δυνατότητα να παραχωρήσουμε ένα έπιπλο αποκλειστικά για τα ποτά μας, υπάρχουν λύσεις! Δύο βιβλιοθήκες από την ΙΚΕΑ, η μία πάνω στην άλλη και όλα τα καλά χωράνε!


Ένα αυτοσχέδιο μπαρ σε μία ανεκμετάλλευτη γωνία του σπιτιού μπορεί να γίνει το επίκεντρο του πάρτι! Δίνει τη δυνατότητα στους καλεσμένους μας για συνεύρεση και ελαφριά κουβεντούλα, ενώ φτιάχνουν μόνοι τους τα ποτά τους.

Φωτογραφίες από: 1,2,3,4,5,



6 Ιαν 2013

THINK PINK

Xmas Holidays 2012-2013  Revisited

Η φετινή εορταστική περίοδος ήταν διαφορετική. Με βρήκε πολύ χαρούμενη σε ένα νέο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα εξουθενωμένη από τη χρονιά που πέρασε. Το 2012 μου άφησε μία γλυκόπικρη αίσθηση με χαρές και στιγμές ανεμελιάς, αλλά και με πολύ άγχος, μεγάλη απογοήτευση σε επαγγελματικό επίπεδο και πόνο από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Έτσι λοιπόν, έκανα ένα διάλειμμα από την εργασία μου, ακύρωσα ότι είχα προγραμματίσει, αφέθηκα στη φροντίδα των αγαπημένων προσώπων μου και τη θαλπωρή του σπιτιού μου και άφησα τις γιορτινές μέρες να κυλήσουν αβίαστα και χαλαρά.

Υποδέχομαι τη νέα χρονιά με αισιοδοξία - "think pink" – ενώ φέτος βάζω στόχους ακολουθώντας μία διαφορετική προσέγγιση. Δεν στοχεύω στις μεγάλες αλλαγές, αλλά  στις μικρές στιγμές που θα κάνουν πιο χαρούμενη την καθημερινότητά μου. Αλλάζοντας ελαφρώς την προοπτική των πραγμάτων που προσδοκώ, είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένη για τη χρονιά που έρχεται.

Photography by ThinkPink ThinkBig 


 
{Μόλυβος evergreen Restaurant/Cafe}

{Χριστούγεννα στο σπίτι}

{SUGARELA}

 Καλή Χρονιά σε όλους μας!


20 Δεκ 2012

THINK XMAS

So Christmas

Μετά το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό γεύμα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εμένα  από μία κούπα καφέ, κουβερτούλα, καναπές, καλή συντροφιά και μία Χριστουγεννιάτικη ταινία. Αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, τις οποίες βλέπω ξανά και ξανά, συμπεριλαμβάνουν παιδικά animations, κλασσικές δραματικές ταινίες που διαδραματίζονται τα Χριστούγεννα, αλλά και μοντέρνες ρομαντικές κομεντί - chick flicks. Εικόνες ζεστασιάς, αθωότητας, αγάπης, συγκινούν και βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων ακόμα κι εκείνους που δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα όσο εγώ.


 















19 Δεκ 2012

WISH LIST

Rock baroque

 

  1. MANGO_Baroque print blouse_Μπλούζα
  2. Juicy Couture_Baroque cluster bracelet _Βραχιόλι
  3.  Karen Millen_ Baroque shoe boot_Μποτάκια
  4. WAREHOUSE_Baroque lace t-shirt _Βραδινό Φανελάκι
  5. ZARA_Box clutch with chains_Τσαντάκι
  6. Topshop_Jacquard mini skirt_Φούστα

Glam baroque



  1. Karen Millen_Baroque mesh dress golden black_Φόρεμα
  2. MIU MIU_Embroidered velvet covered leather loafers _Παπούτσια
  3. MANGO_ Boucles d'oreilles demi-lune_Σκουλαρίκια
  4. Swarovski_SYBIL bangle _Βραχιόλι
  5. Tallulah tu london_ Baroque crystal clutch bag_Τσαντάκι
  6. YVES SAINT LAURENT_Violet Baroque_Βερνίκι Νυχιών
  7. Karen Millen_Baroque multi jewel peep toe_Γόβες

17 Δεκ 2012

THINK STYLISH


Baroque Drama Queen
 

Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν και η εορταστική περίοδος μας επιτρέπει να χαιρετίσουμε party chic εμφανίσεις με λάμψη και υπερβολή, ξεχνώντας για λίγο τις επιταγές της λιτότητας.

Αφήνω λοιπόν τη θεατρική μου διάθεση να ξεπηδήσει ακολουθώντας τις διακοσμητικές υπερβολές της baroque τάσης. Επιλέγω χρυσοποίκιλτα, βαριά και πλούσια υφάσματα, όπως στολισμένα βελούδα και απαστράπτοντα μπροκάρ, τα οποία συνδυάζονται και συνυπάρχουν αρμονικά με αισθησιακές δαντέλες, γενναιόδωρα κεντήματα, υπερμεγέθη κοσμήματα με πετράδια και κρύσταλλα και voila: I am a drama queen!


Σακάκι με χρυσή κλωστή ή μπαρόκ μοτίβα προσδίδει αίσθηση πολυτέλειας σε μία πρωινή, casual εμφάνιση, ενώ οι πιο τολμηρές από εμάς μαγνητίζουν τα βλέμματα από το πρωί ως το βράδυ με ένα total baroque look.
 

Rock the baroque



Θηλυκά φορέματα που τονίζουν τη μέση και το μπούστο συνοδευόμενα από υπερμεγέθη κοσμήματα, τα οποία προσθέτουν μπαρόκ στοιχεία.


Παντελόνια ιδιαίτερα, εκκεντρικά που κάνουν τη διαφορά.


Φωτογραφίες από: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

12 Δεκ 2012

THINK YUMMY

Gluhwein

Γλυκόπιοτο & γιορτινό! 


Βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκέμβρη, το οποίο σημαίνει ότι είναι καιρός να εφοδιάσουμε το bar μας, να γεμίσουμε τον τόπο με φωτάκια και γιρλάντες, να βάλουμε το πιο κόκκινο κραγιόν μας, να ανοίξουμε το σπίτι μας και να υποδεχθούμε τους φίλους μας ……. its party time!

Πέρσι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Δήμητρα και ο Πασχάλης οργάνωσαν στο νέο τους διαμέρισμα ένα χαλαρό και ταυτόχρονα λαμπερό gluhwein party και κατάφεραν να κρατήσουν την εορταστική διάθεση των καλεσμένων στα ύψη. Το menu συμπεριλάμβανε ζεστό, γλυκό, κόκκινο κρασί με καρυκεύματα και αρώματα εσπεριδοειδών, δηλαδή gluhwein –  "λαμπερό κρασί" και το αφήνω τιμής ένεκεν στη γερμανόφωνη version μιας και ήταν δια χειρός Πασχάλη, συνοδευόμενο από πικάντικα λουκάνικα.

Όταν ζήτησα από τα παιδιά τη συνταγή, δε μου δόθηκε μία συνταγή, αλλά 2-3, καθώς το gluhwein μας επιτρέπει να παίξουμε άφοβα με τα αρώματα και τα καρυκεύματα, ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Υλικά: 
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750ml)
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες 
  • 1 λεμόνι σε φέτες ή εναλλακτικά ½ λεμόνι, ½ πορτοκάλι & 1 μανταρίνη 
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή εναλλακτικά 2 φλ. φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού 
  • 2/3 φλ. μέλι ή εναλλακτικά 190 γρ. λευκή ζάχαρη 
  • 12 γαρύφαλλα 
  • 4 ξυλάκια κανέλα 
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους 
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • ½  φλ. brandy (προαιρετικά) 
Εκτέλεση: 
  1. Ρίχνουμε το κρασί σε μία βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες , όπως επίσης κόβουμε το πορτοκάλι σε μεγάλες φέτες στις οποίες μπήγουμε 3-4 γαρύφαλλα/φέτα πορτοκαλιού και τις ρίχνουμε στο κρασί. 
  3. Σπάμε τα ξυλάκια κανέλας στα δύο και τα ρίχνουμε στο κρασί. 
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το brandy (εφόσον επιθυμούμε) και το ξύσμα πορτοκαλιού ή το χυμό του πορτοκαλιού. 
  5. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται το κρασί, αλλά πριν βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη ή μέλι, και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. 
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρις ότου διαλυθεί η ζάχαρη ή το μέλι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 20-25 λεπτά. 
  7. Αφαιρούμε τις φέτες από τα εσπεριδοειδή και σουρώνουμε το κρασί. 
  8. Σερβίρουμε το κρασί ζεστό
 Συμβουλές:
  • Ζεσταίνουμε το κρασί σε μέτρια φωτιά (όχι πάνω από 60°C-70°C) για να αναδυθούν τα αρώματα και να ενωθούν οι γεύσεις. Δεν πρέπει να βράσει το κρασί γιατί θα εξατμιστεί το οινόπνευμα και θα χαθούν τα αρώματα. 
  • Επιλέγουμε ένα κόκκινο κρασί, όπως cabernet sauvignon/merlot/ξινόμαυρο/μαυροδάφνη κ.λπ., όχι απαραίτητα ακριβό, αλλά καλής ποιότητας. 
  • Παίζουμε άφοβα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών και τα καρυκεύματα, ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. 
  • Εάν επιθυμούμε το κρασί μας πιο δυνατό και με πιο έντονη γεύση προσθέτουμε brandy, cognac, ρούμι, amaretto liqueur. 
  • Υπάρχουν έτοιμα mix μυρωδικών σε φακελάκια, τα οποία απλά εμβαπτίζουμε στο κρασί και διατίθενται στα μεγάλα supermarkets. 
  • Σερβίρουμε το gluhwein ζεστό σε προθερμασμένα γυάλινα ποτήρια με χερούλι – για να μην κάψουν τα χέρια τους οι καλεσμένοι μας – ή ακόμα και σε κεραμικές κούπες. Αποφεύγουμε τα κρυστάλλινα ποτήρια, τα οποία ενδέχεται να σπάσουν εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας του κρασιού. 
  • Μπορούμε να προθερμάνουμε τα ποτήρια μας σε ζεστό νερό. 
  • Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανέλας.

 Φωτογραφία από: 1