Σελίδες

5 Μαΐ 2013

THINK PINK

Πάσχα στην πόλη




Συνήθιζα να ταξιδεύω εκεί που το Πάσχα έχει τελειώσει. Φέτος, φρουρός της πόλης, ψάχνω λόγους για να το αγαπήσω. Ψάχνω τρόπους για να μη μελαγχολήσω με το "εορταστικό" πένθος, στο οποίο βουλιάζει πρόσκαιρα όλη η πόλη.

Σκέφτομαι τους δικούς μου ανθρώπους γύρω από ένα όμορφα στρωμένο γιορτινό τραπέζι, τα σοκολατένια αυγά στα γυαλιστερά τους περιτυλίγματα, τα μοντέρνα κουλουράκια βανίλιας με στρώσεις παστέλ ζαχαρόπαστας, γλυκά με άσπρη κρέμα, μαρέγκες, μυρωδάτα λεμόνια και κατακόκκινες φράουλες, τις πασχαλιές από τον πλανόδιο πωλητή στα βάζα να σκορπούν στο διαμέρισμα το μεθυστικό τους άρωμα ανακατεμένο με τη σκόνη της πόλης και όλα φαντάζουν αλλιώς….


Καλές γιορτές!



1 Μαΐ 2013

THINK CREATIVE

Στρώνουμε Πασχαλινό τραπέζι με αέρα εξοχής



 { Ψηλά κεριά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, προσθέτουν ύψος και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς  σε ένα τραπέζι που αγαπά την εξοχή}

Κάθε συγκέντρωση στο σπίτι είναι για εμένα και μια ευκαιρία για ένα χαριτωμένο στρώσιμο τραπεζιού, που δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο αδιάφορο.

Μιας και φέτος θα περάσω το Πάσχα στην πόλη, εμπνέομαι από εικόνες πασχαλινού τραπεζιού που κερδίζει με την απλότητά του συνδυάζοντας αρμονικά την εκλεπτισμένη αισθητική με τις rustic αναφορές.



{ Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία εποχιακή, γιορτινή σύνθεση για να υποδεχτώ τους καλεσμένους μου. Εμπιστευόμαστε τη φύση και επιλέγουμε ανθισμένα ή ξερά κλαδιά και γιορτινά διακοσμητικά για να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο πασχαλινό δέντρο}


{Προσθέτουμε τη λιτή πολυτέλεια ενός κεραμικού σερβίτσιου και σκορπάμε τα δημιουργήματά μας σε όλο το τραπέζι}


 { Προσωπικές πινελιές κάνουν τη διαφορά! Αντί να απλώσουμε τα μαχαιροπίρουνα με το συμβατικό τρόπο, τα δένουμε όλα μαζι με μία όμορφη κορδέλα}


 { Δροσερά μπουκέτα της άνοιξης σε λευκούς και λιλά τόνους διανθίζουν το γιορτινό μας τραπέζι και προσφέρουν ευωδιαστή ατμόσφαιρα}


Φωτογραφίες από: 1,2,3,4,5,6,7

 

29 Απρ 2013

THINK YUMMY

Τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο



Οι αμερικάνικες τηγανίτες - pancakes συγκαταλέγοναται ανάμεσα στις μικρές, απλές γευστικές απολαύσεις που με χαλαρώνουν και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όταν ήμουν μικρή ήταν το σνακ του χαϊδολογήματος, ενώ μεγαλώνοντας αποτελούν το σνακ της παρηγοριάς μετά απο μία δύσκολη μέρα.

Πρόσφατα είχα καλεσμένους για brunch και αντί να ακολουθήσω την κλασσική, βασική συνταγή, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω εποχιακά υλικά - όπως λεμόνια και φράουλες - και να ακολουθήσω για αλλαγή την παρακάτω συνταγή για αρωματικές τηγανίτες με μαλακή υφή, που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!

Υλικά για 8-10 μέτριες τηγανίτες

Υλικά για τη βασική συνταγή:
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ)
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  φλ. ξινόγαλο (240 γρ)
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 
Επιπρόσθετα υλικά:
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού 
  • 1 κ.γλ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • φράουλες για γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Απαραίτητα Εργαλεία:
  • 1 αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους
  • 1 πινέλο για ομοιόμορφο βουτύρωμα του τηγανιού 
  • 1 σπάτουλα
  • 1 κουτάλα
  • 1 τρίφτης

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα  μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακετεύουμε  το ξινόγαλο, το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα στέρεα, προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  6. Ρίχνουμε 1/2 κουτάλα από το χυλό στο τηγάνι και το κινούμε ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος (για μικρές τηγανίτες υπολογίζω 2 κ.σ. χυλό).
  7. Ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει από την κάτω πλευρά και βγάλει μικρές φουσκάλες από την πάνω πλευρά.
  8. Γυρνάμε την τηγανίτα με μία σπάτουλα, την ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε σε μία πιατέλα.
  9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, σερβίροντας τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μία πετσέτα, ώστε να διατηρηθούν ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε στους καλεσμένους μας.
Συμβουλές:  

  • Το μυστικό της επιτυχίας είναι το σωστό πάχος της τηγανίτας (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές) και το σωστό ψήσιμο. 
  • Προτιμώ ξινόγαλο αντί για γάλα, γιατί αφρατεύει πολύ τις τηγανίτες μου.
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες πάντα ζεστές.
  • Απολαμβάνουμε τις τηγανίτες της βασικής συνταγής με τη συνοδεία βουτύρου και μαρμελάδας ή γλυκού του κουταλιού,  ζάχαρης άχνης και φραουλών ή φρούτων του δάσους, ξινόκρεμας και μελιού, κανέλας, μπανάνας και αλείμματος σοκολάτας,  maple syrup.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στη βασική συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ή φρούτα του δάσους.
  • Αγαπημένος μου τρόπος σερβιρίσματος των τηγανιτών λεμονιού με παπαρουνόσπορο είναι η μία πάνω στην άλλη σε μία μικρή τουρτιέρα και διακοσμημένες με κατακόκκινες λαχταριστές φράουλες και άχνη ζάχαρη στην κορυφή του πύργου από τηγανίτες.
 Καλή Επιτυχία!

Φωτογραφία από:  1

23 Απρ 2013

THINK CREATIVE

DIY Πασχαλινό Βάζο με τον Easter Bunny

Σιγά τ’ αυγά ….



{Γλυκά δωράκια για μικρά και μεγάλα παιδιά}

Όταν ζούσα στην Αγγλία, η άφιξη των εκατοντάδων σοκολατένιων αυγών στα μαγαζιά, προμήνυε το Πάσχα.  Λάτρευα τα καταπράσινα πάρκα με μυρωδάτους κίτρινους νάρκισσους , τα Cadbury Crème και Caramel Eggs, αλλά και τα σοκολατένια αυγά των ζαχαροπλαστείων Thornton’s, όπου πήγαινα σαν μικρό παιδάκι και έγραφαν επιτόπου με ζάχαρη το όνομά μου.

Αυτό το Πάσχα, ανυπομονώ να περάσω χρόνο με τον 3χρονο βαφτισιμιό μου και μάλιστα  σκέφτομαι να οργανώσω Egg Hunt,  την επίσκεψη δηλαδή του πασχαλινού λαγού – Easter Bunny, ο οποίος κρύβει στον κήπο ή μέσα στο σπίτι μικρά σοκολατένια αυγά και ο Γιωργάκης θα πρέπει να τα ανακαλύψει και να τα μαζέψει στο πασχαλινό βάζο, που θα επιχειρήσω να διακοσμήσω.



{Αποδεσμεύουμε αντικείμενα, όπως άδεια βάζα και παιχνίδια, απο το στενά χρηστικό τους ρόλο και τα εντάσσουμε στη Πασχαλινή διακόσμηση}

Υλικά:
  • Άδεια βάζα π.χ. μαρμελάδας, γλυκών του κουταλιού κ.λπ.
  • Πλαστικά λαγουδάκια
  • Χρώματα της επιλογής μας σε σπρέι (ίσως χρειαστεί να περάσετε πρώτα αστάρι σε σπρέι για να πιάσει η βαφή)
  • Δυνατή κόλλα στιγμής
  • Σοκολατένια αυγά (ανάλογα με το μέγεθος του βάζου μας)

Οδηγίες:
 
Κολλάμε προσεκτικά το πλαστικό λαγουδάκι στη μέση και πάνω στο καπάκι του βάζου μας και τ΄αφήνουμε στην άκρη μέχρι να στεγνώσει καλά η κόλλα μας. 

Πάνω σε μία επιφάνεια (π.χ. χαρτόνι) που δεν μας πειράζει να λερωθεί, ψεκάζουμε ομοιόμορφα με χρώμα το καπάκι με το κολλημένο λαγουδάκι, μέχρι τα αρχικά χρώματα από το καπάκι και το λαγουδάκι να καλυφθούν εντελώς. 

Αφήνουμε να στεγνώσει. 

Γεμίζουμε το βάζο με τα σοκολατένια αυγά ή άλλες ζαχαρωτές λιχουδιές και είμαστε έτοιμοι για παιχνιδοκαμώματα.
 
 {Μετά το Πάσχα, τα βάζα μπορούν να αποθηκεύσουν τα μικροαντικείμενα των μικρών μας, ενώ παράλληλα να αποτελέσουν όμορφα, πολύχρωμα διακοσμητικά στοιχεία στα ράφια του παιδικού δωματείου}

Ιδέες και φωτογραφίες από: 1, 2, 3