Σελίδες

8 Μαΐ 2013

WISH LIST

Για τη μανούλα

Στα μάτια μου και στην καρδιά μου είναι η πιο όμορφη, γλυκιά και τρυφερή απ’ όλες. Μ’ ένα μοναδικό, ανιδιοτελή τρόπο καταφέρνει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, τα δύσκολα εύκολα. Αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με αισιοδοξία, ξεβολεύεται για να βολευτούμε εμείς, ενώ δε σταματά ποτέ να σκέφτεται για 2, μία για το παιδί της και μία για εκείνη. Δε ζητά τίποτα παραπάνω από ένα χαμόγελο και μία αγκαλιά. Αυτή είναι η δική μου μαμά… και αυτή την Κυριακή γιορτάζει μαζί με τις μανούλες όλου του κόσμου.

Σκεπτόμενη στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας για τη δική μου μανούλα, ετοίμασα μία λίστα με πιθανά δώρα, που κανένα από αυτά δεν είναι αρκετό για να χωρέσει την ευγνωμοσύνη και βαθιά μου εκτίμηση, όμως είναι αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη που τη θυμάμαι και την τιμώ!


  1. Accessorize_Tamara Animal Kaftan_Καφτάνι
  2. IKEA_PS_Πολυθρόνα Εξωτερικού Χώρου
  3. IPANEMA_Aztec Wedge Flip Flops_Σαγιονάρες
  4. Folli Follie_Signature _Βραχιόλι
  5. F. SCOTT FITZERALD_The Great Gatsby_Βιβλίο
  6. HEI POA_Nacre Mother of Pearl Gold Oil_Λάδι για χρυσαφένια λάμψη
  7. Achilleas Accessories_Ψάθινη Τσάντα
 

5 Μαΐ 2013

THINK PINK

Πάσχα στην πόλη




Συνήθιζα να ταξιδεύω εκεί που το Πάσχα έχει τελειώσει. Φέτος, φρουρός της πόλης, ψάχνω λόγους για να το αγαπήσω. Ψάχνω τρόπους για να μη μελαγχολήσω με το "εορταστικό" πένθος, στο οποίο βουλιάζει πρόσκαιρα όλη η πόλη.

Σκέφτομαι τους δικούς μου ανθρώπους γύρω από ένα όμορφα στρωμένο γιορτινό τραπέζι, τα σοκολατένια αυγά στα γυαλιστερά τους περιτυλίγματα, τα μοντέρνα κουλουράκια βανίλιας με στρώσεις παστέλ ζαχαρόπαστας, γλυκά με άσπρη κρέμα, μαρέγκες, μυρωδάτα λεμόνια και κατακόκκινες φράουλες, τις πασχαλιές από τον πλανόδιο πωλητή στα βάζα να σκορπούν στο διαμέρισμα το μεθυστικό τους άρωμα ανακατεμένο με τη σκόνη της πόλης και όλα φαντάζουν αλλιώς….


Καλές γιορτές!



1 Μαΐ 2013

THINK CREATIVE

Στρώνουμε Πασχαλινό τραπέζι με αέρα εξοχής



 { Ψηλά κεριά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, προσθέτουν ύψος και δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς  σε ένα τραπέζι που αγαπά την εξοχή}

Κάθε συγκέντρωση στο σπίτι είναι για εμένα και μια ευκαιρία για ένα χαριτωμένο στρώσιμο τραπεζιού, που δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο αδιάφορο.

Μιας και φέτος θα περάσω το Πάσχα στην πόλη, εμπνέομαι από εικόνες πασχαλινού τραπεζιού που κερδίζει με την απλότητά του συνδυάζοντας αρμονικά την εκλεπτισμένη αισθητική με τις rustic αναφορές.



{ Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία εποχιακή, γιορτινή σύνθεση για να υποδεχτώ τους καλεσμένους μου. Εμπιστευόμαστε τη φύση και επιλέγουμε ανθισμένα ή ξερά κλαδιά και γιορτινά διακοσμητικά για να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο πασχαλινό δέντρο}


{Προσθέτουμε τη λιτή πολυτέλεια ενός κεραμικού σερβίτσιου και σκορπάμε τα δημιουργήματά μας σε όλο το τραπέζι}


 { Προσωπικές πινελιές κάνουν τη διαφορά! Αντί να απλώσουμε τα μαχαιροπίρουνα με το συμβατικό τρόπο, τα δένουμε όλα μαζι με μία όμορφη κορδέλα}


 { Δροσερά μπουκέτα της άνοιξης σε λευκούς και λιλά τόνους διανθίζουν το γιορτινό μας τραπέζι και προσφέρουν ευωδιαστή ατμόσφαιρα}


Φωτογραφίες από: 1,2,3,4,5,6,7

 

29 Απρ 2013

THINK YUMMY

Τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορο



Οι αμερικάνικες τηγανίτες - pancakes συγκαταλέγοναται ανάμεσα στις μικρές, απλές γευστικές απολαύσεις που με χαλαρώνουν και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όταν ήμουν μικρή ήταν το σνακ του χαϊδολογήματος, ενώ μεγαλώνοντας αποτελούν το σνακ της παρηγοριάς μετά απο μία δύσκολη μέρα.

Πρόσφατα είχα καλεσμένους για brunch και αντί να ακολουθήσω την κλασσική, βασική συνταγή, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω εποχιακά υλικά - όπως λεμόνια και φράουλες - και να ακολουθήσω για αλλαγή την παρακάτω συνταγή για αρωματικές τηγανίτες με μαλακή υφή, που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!

Υλικά για 8-10 μέτριες τηγανίτες

Υλικά για τη βασική συνταγή:
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ)
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  φλ. ξινόγαλο (240 γρ)
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 
Επιπρόσθετα υλικά:
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού 
  • 1 κ.γλ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • φράουλες για γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Απαραίτητα Εργαλεία:
  • 1 αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους
  • 1 πινέλο για ομοιόμορφο βουτύρωμα του τηγανιού 
  • 1 σπάτουλα
  • 1 κουτάλα
  • 1 τρίφτης

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα  μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακετεύουμε  το ξινόγαλο, το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα στέρεα, προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  6. Ρίχνουμε 1/2 κουτάλα από το χυλό στο τηγάνι και το κινούμε ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος (για μικρές τηγανίτες υπολογίζω 2 κ.σ. χυλό).
  7. Ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει από την κάτω πλευρά και βγάλει μικρές φουσκάλες από την πάνω πλευρά.
  8. Γυρνάμε την τηγανίτα με μία σπάτουλα, την ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε σε μία πιατέλα.
  9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, σερβίροντας τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μία πετσέτα, ώστε να διατηρηθούν ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε στους καλεσμένους μας.
Συμβουλές:  

  • Το μυστικό της επιτυχίας είναι το σωστό πάχος της τηγανίτας (ούτε πολύ λεπτές, ούτε πολύ χοντρές) και το σωστό ψήσιμο. 
  • Προτιμώ ξινόγαλο αντί για γάλα, γιατί αφρατεύει πολύ τις τηγανίτες μου.
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες πάντα ζεστές.
  • Απολαμβάνουμε τις τηγανίτες της βασικής συνταγής με τη συνοδεία βουτύρου και μαρμελάδας ή γλυκού του κουταλιού,  ζάχαρης άχνης και φραουλών ή φρούτων του δάσους, ξινόκρεμας και μελιού, κανέλας, μπανάνας και αλείμματος σοκολάτας,  maple syrup.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στη βασική συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ή φρούτα του δάσους.
  • Αγαπημένος μου τρόπος σερβιρίσματος των τηγανιτών λεμονιού με παπαρουνόσπορο είναι η μία πάνω στην άλλη σε μία μικρή τουρτιέρα και διακοσμημένες με κατακόκκινες λαχταριστές φράουλες και άχνη ζάχαρη στην κορυφή του πύργου από τηγανίτες.
 Καλή Επιτυχία!

Φωτογραφία από:  1